Tourbaas Christian Prudhomme komt met knap statement over Remco Evenepoel

Tourbaas Christian Prudhomme komt met knap statement over Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft gescoord in Parijs-Nice. Ook bij de Tour de France kunnen ze niet wachten op de komst van onze landgenoot.

Na Parijs-Nice werd zondag al heel wat gesproken over de Tour de France. Voor Remco Evenepoel wordt het een eerste kennismaking en ook bij de Ronde van Frankrijk zelf kijken ze enorm uit naar de deelname van onze landgenoot.

Dat liet ook Tourbaas Christian Prudhomme weten in een gesprek met de Waalse krant La Capitale. “Ik weet niet of Remco nu al de Tour kan winnen”, klonk het. “Maar ik weet wel dat hij één van de hoofdrolspelers zal zijn.”

Franse organisatoren heel blij met Evenepoel

Voor Prudhomme is de aanvalslust van Evenepoel enorm groot en zal dat ongetwijfeld ook zijn invloed hebben op het duel tussen Pogacar en Vingegaard. Evenepoel zal zelf de Tour niet winnen, maar het zou wel kunnen dat hij mee bepaalt wie de eindzege pakt.

Tijdens de eerste tien ritten zal Evenepoel volgens Prudhomme de koers animeren, omdat er op heel verschillende terreinen gereden wordt en hij overal wel een beetje thuis is.

“Het is een renner die voor heel veel spektakel zorgt”, gaat Prudhomme verder. “Ik kan je verzekeren dat de Franse koersorganisatoren en wielerliefhebbers heel erg blij zijn dat hij meedoet”, besluit de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties