Lotto Dstny met handen in het haar over toptalent: "Niet evident om een oplossing te vinden"

Lotto Dstny met handen in het haar over toptalent: "Niet evident om een oplossing te vinden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn sterke prestatie in de UAE Tour en zijn contractverlenging heeft Lennert Van Eetvelt moeten afhaken voor de Ronde van Catalonië. Hij kampt met overbelasting van zijn knie.

Met zijn rit-en eindzege in de UAE Tour leek Lennert Van Eetvelt (22) ook in de lastige Ronde van Catalonië ambitie te mogen hebben. Ook al staat onder meer de Sloveen Tadej Pogacar dan aan de start. 

Van Eetvelt mocht deze week ook een contractverlenging vieren tot eind 2026. Daarmee verzekert Lotto Dstny zich opnieuw van zijn toekomst, nadat het vorig jaar al Arnaud De Lie zijn contract verlengde tot eind 2026. 

Programma Lennert Van Eetvelt

Maar voor de Ronde van Catalonië moest Van Eetvelt dus forfait geven met kniepijn. Niet door een kniestoot tegen zijn stuur of een valpartij, maar door een overbelasting van een van zijn kniepezen. 

"Dat maakt het minder evident om een oplossing te vinden. Lennert mag nu enkele dagen niet trainen in de hoop dat de ontsteking in zijn knie zo verdwijnt en hij nog de Ardennenklassiekers kan rijden", zegt Kurt Van De Wouwer, sportief manager bij Lotto Dstny, bij HLN. 

De Waalse Pijl (17 april) en Luik-Bastenaken (21 april) staan op het programma van Van Eetvelt. Of hij aan de start zal staan van die koersen, is dus nog niet zeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties