De uitdager van Philipsen en Van der Poel? Tim Merlier bijzonder ambitieus voor Gent-Wevelgem

De uitdager van Philipsen en Van der Poel? Tim Merlier bijzonder ambitieus voor Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Merlier wil komende zondag scoren in Gent-Wevelgem. Dan zal hij wel moeten afrekenen met het duo van Alpecin-Deceuninck.

Patrick Lefevere hoopt dat Gent-Wevelgem opnieuw een koers wordt voor sprinters en dat heeft wellicht met Tim Merlier te maken. Hij is zondag een van de speerpunten van Soudal Quick-Step in de klassieker. 

Vorig jaar werd Merlier 14de, na stevig regenweer. Dit jaar wordt er opnieuw stevig wat regen en wind verwacht. "Het zal erop aankomen om met genoeg volk mee te zijn elke keer dat het scheurt", zegt Merlier bij In de Leiderstrui. 

"Hout vasthouden, maar ik heb dit jaar nog geen waaier gemist. Dat weet je in Gent-Wevelgem: één keer niet mee en je koers kan voorbij zijn", zegt Merlier nog. "Ik wil die wedstrijd wel echt graag op mijn palmares."

Van der Poel en Philipsen

"Ik heb het juiste koersverloop nodig. Als er sterke renners zoals Wout van Aert en Christophe Laporte wegrijden, is het gedaan. Maar vorig jaar zat ik op mijn plaats in de groep daarachter." 

Het wordt wel niet makkelijk voor Merlier en Soudal Quick-Step. Met Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel stuurt Alpecin-Deceuninck zijn topteam. Wout van Aert is er dan weer niet bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties