Opnieuw prijs in Gent-Wevelgem? Roodhooft en Alpecin-Deceuninck vol zelfvertouwen

Opnieuw prijs in Gent-Wevelgem? Roodhooft en Alpecin-Deceuninck vol zelfvertouwen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck is zondag de te kloppen ploeg in Gent-Wevelgem. Met Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen heeft de ploeg de twee grote favorieten.

Jasper Philipsen won Milaan-Sanremo en de Classic Brugge-De Panne, Mathieu van der Poel won de E3 Saxo Classic. Met het topduo komt Alpecin-Deceuninck ook aan de start van Gent-Wevelgem.

"Voor ons is dat een luxeprobleem. Maar ze hebben allebei een ander profiel, dus het verloop van de wedstrijd zal bepalen voor wie we gaan rijden", zegt ploegleider Christophe Roodhooft bij La Dernière Heure. 

Van der Poel is bezig met een lijstje afvinken. Vrijdag won hij voor het eerst de E3 Saxo Classic, zondag zou hij ook Gent-Wevelgem voor het eerst kunnen winnen. Van der Poel stond sinds 2020 niet meer aan de start. 

Tegenstand komt van Merlier, Kooij, Pedersen en De Lie

De grootste tegenstand in Gent-Wevelgem komt wellicht van Lidl-Trek met Stuyven, Pedersen en Milan. Soudal Quick-Step rekent dan weer op Merlier, Visma-Lease a Bike op Kooij en Lotto Dstny op De Lie. 

Van der Poel zal wellicht aanvallen op de laatste beklimming van de Kemmelberg, als dat niet lukt kan Philipsen het nog altijd afmaken in de sprint. Alpecin-Deceuninck heeft dus veel troeven in handen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties