Marc Sergeant streng voor Belgische ploeg na Gent-Wevelgem: "Heb mij geërgerd"

Marc Sergeant streng voor Belgische ploeg na Gent-Wevelgem: "Heb mij geërgerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Behalve Alpecin-Deceuninck deden de Belgische ploegen het niet goed in Gent-Wevelgem. Marc Sergeant is vooral streng voor één ploeg.

Dat het niet loopt bij Soudal Quick-Step en Lotto Dstny dit voorjaar, is al langer duidelijk. Al probeerde Soudal Quick-Step er na de laatste beklimming van de Kemmelberg wel nog iets van te maken. 

Bij Lotto Dstny deelden ze opnieuw in de klappen. Kopman Arnaud De Lie ging tegen de grond en verloor zo zijn zelfvertrouwen. Met ook nog een offday van Van Moer werd De Buyst eerste van de ploeg op plek 29. 

Marc Sergeant is vooral streng voor de vierde Belgische ploeg. "Het meest heb ik mij in Gent-Wevelgem geërgerd aan Intermarché-Wanty", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Intermarché-Wanty trekt kaart van Girmay niet

Voor de laatste beklimming van de Kemmelberg zat de ploeg nog met vier renners in het peloton, maar stuurde dan plots Hugo Page vooruit. Terwijl Intermarché-Wanty met Biniam Girmay toch een ex-winnaar had. 

Sergeant begrijpt dan ook niet dat Intermarché-Wanty niet voluit inzette op de achtervolging op Pedersen en Van der Poel. Dan kon er misschien wel gesprint worden voor de zege in Wevelgem. 

"Als het lukt heb je met Girmay tenminste een kans op winst. Nu hebben ze niet eens geprobeerd. Dan verlies je altijd", zegt Sergeant nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties