Wordt hij een uitdager voor Van der Poel? Mohoric doet zijn waanzinnige voorbereiding uit de doeken

Wordt hij een uitdager voor Van der Poel? Mohoric doet zijn waanzinnige voorbereiding uit de doeken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Matej Mohoric is een van de outsiders voor de Ronde van Vlaanderen zondag. De Sloveen bereidt zich bijzonder minitieus voor om dicht bij de zege te komen.

Vorig jaar moest Matej Mohoric opgeven in de Ronde van Vlaanderen, door een valpartij in de afdaling naar... de Kanarieberg. Op dezelfde plaats dus waar Wout van Aert en Jasper Stuyven tegen de grond gingen. 

"Dat doet pijn aan mijn hart. Ik weet hoeveel pijn het kan doen", zei Mohoric bij Vive le Vélo - Leve de Ronde. De Sloveen wijst echter niet naar de gevaarlijke passage, maar steekt de hand in eigen boezem. 

"Het zijn uiteindelijk altijd de renners die de risico's nemen. We zullen altijd de grenzen opzoeken, zoals de laatste centimeter van de weg", stelt Mohoric. 

Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hoofddoelen

Zondag wil Mohoric wel scoren in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ben zeer gemotiveerd en vastberaden om me zondag te bewijzen. Sinds eind vorig seizoen denk ik alleen maar aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Mohoric doet er dan ook alles aan om op elk scenario voorbereid te zijn. "Ik visualiseer elk moment van de wedstrijd: elke bocht, elke smalle weg waar ik moet opschuiven, waar ik vooraan moet zitten..."

"Soms krijg ik dan een déjà-vu. Alsof ik er al een keer geweest ben of die koers al gereden heb. Hopelijk komen mijn dromen uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties