Moeten Boonen en Cancellara vrezen? David van der Poel spreekt straffe taal over zijn broer Mathieu

Moeten Boonen en Cancellara vrezen? David van der Poel spreekt straffe taal over zijn broer Mathieu
Foto: © photonews

David van der Poel hing eind vorig jaar zijn fiets aan de haak. Zijn broer Mathieu is zondag dan weer topfavoriet om de Ronde van Vlaanderen te winnen.

Met winst in de E3 Saxo Classic en een tweede plaats in Gent-Wevelgem lijkt Mathieu van der Poel helemaal klaar voor de Ronde van Vlaanderen van zondag. Zijn broer David kijkt sinds dit jaar langs de zijlijn toe. 

Zondag kan Mathieu van der Poel al voor de derde keer de Ronde van Vlaanderen winnen, daarmee zou hij samen met onder meer Tom Boonen en Fabian Cancellara recordhouder worden. 

Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix winnen

Dat is ook het doel van de wereldkampioen de komende jaren. "Hij wil de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zo vaak mogelijk winnen. Maar de andere wedstrijden die hij nog niet gewonnen heeft, wil hij ook winnen", zegt David van der Poel bij RTBF. 

"Er zijn een paar wedstrijden die altijd belangrijk voor hem zullen zijn en die hij elk jaar wil winnen. Maar hij wil ook zijn lijst met overwinningen uitbreiden", gaat hij verder. "Hij wordt elk jaar beter en wint grote koersen."

David van der Poel hing zelf zijn fiets aan de haak. "Ik ben nooit jaloers geweest, maar het zou leuk zijn geweest om een keer met zijn benen te rijden, om te zien hoe het voelt!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties