Johan Museeuw begrijpt helemaal niets van chicane in Parijs-Roubaix

Johan Museeuw begrijpt helemaal niets van chicane in Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De chicane net voor de Bos van Wallers zorgt voor heel wat commotie in de wielerwereld. Ook drievoudig winnaar Johan Museeuw is geen fan.

Johan Museeuw won Parijs-Roubaix in 1996, 2000 en 2002. Ook hij viel eens zwaar op de kasseien van het Bos van Wallers. In 1998 brak Museeuw er zelfs zijn knieschijf, wat bijna het einde van zijn carrière betekende. 

Museeuw is ook voorstander van meer veiligheid voor het Bos van Wallers, maar vindt de chicane die voorzien is voor komende zondag niet nodig. "Omdat het probleem zich op de kasseien situeert, niet ervoor", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Museeuw ziet meer gevaar door chicane

Voor Museeuw blijft het Bos het Bos en liggen de kasseien er gewoon slecht bij. Hij zou liever de kasseien aan hoge snelheid oprijden dan aan lagere snelheid door de chicane. "Ik vind het héél bizar."

De organisatie creëert voor Museeuw dan ook dubbel zoveel stress bij de renners door de chicane. Eén keer om vooraan te zitten aan de chicane en een tweede keer bij het uitdraaien van de chicane.

"Wat is het volgende? Een chicane voor de Oude Kwaremont? Alle grote kampioenen zijn er ooit zonder problemen overgevlogen. Aan een Monument als Roubaix raak je niet", stelt Museeuw nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties