Wat is er aan de hand bij de ploeg van Lotte Kopecky? "Waarom zeg je zoiets?"

Wat is er aan de hand bij de ploeg van Lotte Kopecky? "Waarom zeg je zoiets?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag rijden de vrouwen al hun Parijs-Roubaix. Voor SD Worx-Protime en Lotte Kopecky zijn er toch wel wat zorgen.

Lotte Kopecky was dit seizoen nog niet echt dominant. Ze won dan wel de Strade Bianche en Nokere Koerse en behaalde heel wat ereplaatsen, maar echt haar stempel drukken lukte niet voor de wereldkampioene. 

Toch ziet wieleranaliste Marijn de Vries Lotte Kopecky nog als een van de favorieten. "Ik denk nog steeds dat de kaarten heel goed liggen voor Lotte Kopecky. Ze moet gewoon deze week goed uitrusten", zegt ze bij Sporza. 

Slechte communicatie Stam over vertrek Vollering 

Maar ook De Vries moet vaststellen dat Kopecky er iets minder bovenuit steekt dan vorig seizoen. Al geldt dat eigenlijk voor haar hele team SD Worx-Protime dit seizoen. Al won Wiebes wel Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs. 

Volgens De Vries is dat ook de schuld van ploegleider Danny Stam. Hij liet tijdens Dwars door Vlaanderen weten dat Demi Vollering na dit seizoen zal vertrekken bij de ploeg. "Waarom zeg je zoiets in de week voor één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar?"

Dat viel op tijdens de Ronde van Vlaanderen volgens De Vries. "De rensters wilden laten zien dat ze nog voor elkaar wilden rijden en ze waren te veel daarmee bezig in plaats van met echt koersinstinct."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties