Mathieu van der Poel uit nogmaals stevig kritiek op chicane voor Bos van Wallers

Mathieu van der Poel uit nogmaals stevig kritiek op chicane voor Bos van Wallers
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is nog altijd geen fan van de chicane net voor het Bos van Wallers. De Nederlander begrijpt wel dat er voor de veiligheid moet worden ingegrepen.

Met "Is dit een grap?" maakte Mathieu van der Poel al snel duidelijk wat hij vond van de chicane net voor het Bos van Wallers. De wereldkampioen heeft een paar dagen later nog wat meer uitleg gegeven. 

"Het is goed dat er iets anders geprobeerd wordt, maar volgens mij is de chicane niet de juiste oplossing", zei Van der Poel op de persconferentie van Alpecin-Deceuninck voor Parijs-Roubaix. 

Van der Poel voorspelt chaos aan Bos van Wallers

Van der Poel weet dat het Bos van Wallers één van de gevaarlijkste passages is van het jaar, maar hij had zich toch iets anders voorgesteld bij de chicane. Hij stelt dat de chicane nog meer voor een trechter-effect zal zorgen. 

De wereldkampioen zag goede opties voor de komende jaren, maar die waren nu niet mogelijk. De chicane maakt het volgens Van der Poel nu nog gevaarlijker. "Remmen aan 60 kilometer per uur op een overweg... Daar zullen 150 renners het slachtoffer van worden."

Heel wat renners zijn wel voorstander van de chicane en Van der Poel sluit zich dan ook aan bij de meerderheid. "Ik geef mijn mening, maar ik probeer gewoon te winnen. Met of zonder chicane."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties