De dubbel is compleet: Mathieu van der Poel demonstreert ook in Parijs-Roubaix zijn suprematie

De dubbel is compleet: Mathieu van der Poel demonstreert ook in Parijs-Roubaix zijn suprematie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft na de Ronde van Vlaanderen ook Parijs-Roubaix op zijn naam schreven. De wereldkampioen ging er op zo'n 60 kilometer van de streep alleen vandoor.

De chicane voor het Bos van Wallers was voor Parijs-Roubaix hét gespreksonderwerp. Het werd uiteindelijk een maat voor niets, met dank aan Alpecin-Deceuninck. De ploeg van Van der Poel brak de koers al vroeg open. 

Daardoor was het peloton al uitgedund tot een groep van zo'n 30 renners. Iedereen kon dus goed de kasseien van het Bos van Wallers opdraaien. Daar ontbond Van der Poel voor de eerste keer echt zijn duivels. 

Solo van 60 kilometer van Van der Poel

Hij kreeg onder meer Philipsen en Pedersen mee, maar Philipsen stond lek waardoor alles weer samen kwam. Vermeersch en Philipsen reageerden nadien op alles wat bewoog en zetten Van der Poel zo in een zetel. 

Op 59,7 kilometer op de strook van Orchies achtte Van der Poel zijn moment gekomen. De wereldkampioen versnelde en de rest zag hem niet meer terug. Met een voorsprong van bijna drie minuten pakte Van der Poel zijn tweede opeenvolgende zege in Parijs-Roubaix. 

Philipsen, Pedersen en Politt streden om de tweede plek. Jasper Philipsen werd net als vorig jaar tweede, Pedersen derde. Gianni Vermeersch sprintte nog naar de zesde plek. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties