Van Avermaet klaar en duidelijk voor Visma-Lease a Bike: "Van Aert verdient dat"

Van Avermaet klaar en duidelijk voor Visma-Lease a Bike: "Van Aert verdient dat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert wil deze zomer scoren op de Olympische Spelen. Ervaringsdeskundigde Greg Van Avermaet weet hoe Van Aert zich perfect kan voorbereiden.

Wout van Aert zou straks normaal aan de start staan van de Giro. Het zou het eerste deel van zijn voorbereiding op de Olympische Spelen zijn, waar hij vooral twee tijdritten zou kunnen rijden. Dat gaat dus niet door. 

Ook achter de hoogtestage tijdens de Tour staat nu steeds meer een vraagteken. Visma-Lease a Bike kan wellicht niet rekenen op Jonas Vingegaard en dan zou Van Aert de Tour kunnen rijden zoals hij dat met de Giro van plan was. 

Tour ideale voorbereiding voor Van Aert?

Volgens Greg Van Avermaet zou het de ideale voorbereiding zijn op de Olympische Spelen, die meteen na de Tour beginnen. Hij stelt wel één voorwaarde. "Hij mag niet opnieuw de laatste man in de bergen zijn voor Jonas Vingegaard", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

"Ik vind dat Wout het verdient om prioriteit te zijn en de vrijheid te krijgen om er ritten uit te pikken", gaat Van Avermaet verder. Van Aert moet dan ook vooraf kunnen aangeven of hij het in een rit rustiger aan wil doen. 

"Als je er ritten kan uitkiezen en de vrijheid hebt om het op andere dagen te laten lopen, dan is de Tour de ideale voorbereiding om twee weken nadien te profiteren van de supercompensatie", stelt Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties