🎥 Roze trui Tadej Pogacar steelt de harten van de Italianen met één uitspraak

🎥 Roze trui Tadej Pogacar steelt de harten van de Italianen met één uitspraak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een dag uitstel heeft Tadej Pogacar dan toch de roze trui om zijn schouders in de Giro. De Sloveen steelt de harten van de Italianen.

Het plan om zaterdag de roze trui te veroveren mislukte voor Tadej Pogacar. De Ecuadoraan Narvaez en de Duitser Schachmann bleken te sterk in de sprint, Pogacar werd slechts derde en baalde als een stekker. 

Een dag later veroverde Pogacar wel het roze op Oropa. Net zoals Pantani moest Pogacar terugkeren na pech en deelde hij een tik uit aan de concurrentie. Met 27 seconden voorsprong bleef het verschil wel nog beperkt. 

Na twee dagen heeft Pogacar wel al 45 seconden voorsprong op Geraint Thomas en Dani Martinez. De kloof is dus nog niet groot, maar de opdracht voor de concurrentie om dat goed te maken op Pogacar wel. 

Pogacar bespeelt de Italianen 

De Sloveen won zondag zijn eerste rit in de Giro en veroverde zijn eerste roze trui. Toch weet Pogacar hoe hij de Italianen op zijn hand krijgt. "Pasta blijft nog altijd beter dan een ritwinst in de Giro", zei hij bij Eurosport. 

"Ik zou kunnen leven zonder ritwinst in de Giro, maar ik zou niet kunnen leven zonder pasta", ging Pogacar nog verder. Zonder echte Italiaanse vedette sluiten de tifosi de Sloveen steeds meer in hun hart. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties