Ploegarts onthult hét probleem in de Giro na opgaves van Uijtdebroeks en Kooij

Ploegarts onthult hét probleem in de Giro na opgaves van Uijtdebroeks en Kooij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de rustdag kwamen dinsdag maar liefst vier renners niet meer aan de start in de Giro. Gaat er een virus rond en vallen er straks nog meer slachtoffers?

Met Max Kanter, Ethan Vernon, Marius Mayrhofer en Olav Kooij kwamen dinsdag vier renners niet meer aan de start van de tiende rit. Allemaal waren ze ziek, allemaal hadden ze klachten van koorts en over de luchtwegen. 

Gaat er opnieuw een virus rond in het peloton? Vorig jaar moest Remco Evenepoel net voor de eerste rustdag opgeven na een positieve test op corona. De ploegdokter van Soudal Quick-Step ziet het deze keer anders. 

Geen virus, wel vermoeidheid in Giro

"Het is een heel intensieve eerste week geweest en de renners zijn al wat moe. Er zijn veel renners met luchtwegproblemen. We hebben zelf ook iemand met bronchitis gehad, maar die heeft gelukkig goed gereageerd op de antibiotica", zegt Toon Cruyt bij Sporza. 

Ook de pollen spelen volgens Cruyt geen rol, omdat renners die daar allergisch voor zijn al preventief iets nemen. "Ik denk dat het gaat om individuele problemen. Bij vermoeidheid ben je gewoon vatbaarder voor ziektes."

Cruyt denkt dus niet dat het scenario van vorig jaar zich zal herhalen, toen slechts twee renners van Soudal Quick-Step de Giro uitreden. "Daar wil ik liever niet meer aan denken", lachte Cruyt nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties