Lefevere doet stevige onthulling over toekomst van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step

Lefevere doet stevige onthulling over toekomst van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van Julian Alaphilippe loopt eind dit jaar af bij Soudal Quick-Step. Patrick Lefevere wilde het contract van de Fransman echter openbreken begin dit jaar.

Na meer dan tien jaar loopt eind dit jaar het contract van Julian Alaphilippe af bij Soudal Quick-Step. De Fransman rijdt al sinds zijn 17de voor de ploeg van Patrick Lefevere, maar eind dit jaar kan er wel eens een einde komen aan de samenwerking.

Lefevere uitte al heel wat kritiek op de Franse ex-wereldkampioen, die donderdag een rit in de Giro won. Toch lijkt een verlengd verblijf van Julian Alaphilippe bij de ploeg van Lefevere nog niet uitgesloten. 

Lefevere wilde Alaphilippe langer houden

Voor de start van het huidige seizoen is er zelfs een voorstel gedaan aan Alaphilippe om zijn contract te verlengen. "We wilden er een jaartje bij doen, maar aan een iets lager loon. Nog altijd een meer dan deftig bedrag, zeker geen belediging", zegt Lefevere bij Het Nieuwsblad. 

"Dat heeft zijn zaakwaarnemer geweigerd. Tegen andere mensen heeft Julian kennelijk al gezegd dat hij graag wil blijven en eigenlijk ja wou zeggen op dat voorstel", stelt Lefevere. Een verlengd verblijf is dus niet uitgesloten. 

Toch zal Alaphilippe moeten inleveren als hij wil blijven bij de ploeg. De Franse staan namelijk in de rij om Alaphilippe binnen te halen. Onder meer TotalEnergies en Cofidis toonden al interesse voor de ex-wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties