Scenario dat Evenepoel en Van Aert willen vermijden: Biermans boekje open over Ganna

Scenario dat Evenepoel en Van Aert willen vermijden: Biermans boekje open over Ganna
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sprinter Jenthe Biermans is absoluut geen specialist tegen de klok, maar wilde toch vermijden dat hij werd ingehaald door Filippo Ganna. Dat mislukte echter voor de Belg.

In de vlakke tijdrit van 31 kilometer startte Jenthe Biermans vier minuten voor Filippo Ganna. De Belg van Arkéa-B&B Hotels kon echter niet vermijden dat de Italiaan hem voorbij knalde. Al is Ganna dan wel een absolute specialist. 

De Italiaan smeerde zelfs Tadej Pogacar een halve minuut aan, zijn ploegmaat Thymen Arensman moest zelfs meer dan een minuut toegeven. Dat Biermans voorbij werd geknald door Ganna is zo al beter te begrijpen. 

Biermans onder de indruk van Ganna

"Ik had al zo’n voorgevoel toen ik vernam dat hij vier minuten na mij zou vertrekken", zegt Biermans bij Het Nieuwsblad. Op tien kilometer van de streep knalde Ganna hem voorbij. En moeilijk was het niet om te weten dat de Italiaan eraan kwam. 

Het geluid van de vele motoren en de helikopter waren genoeg voor Biermans. "Ik heb nog een beetje versneld om het tempoverschil niet te groot te laten lijken. Het was best indrukwekkend", stelt Biermans.

Daarna mocht Biermans nog even de techniek van Ganna aanschouwen, die aan hoge snelheden door de bochten vloog. "Echt heel straf. Hij is één met zijn fiets." Biermans eindigde uiteindelijk als 88ste op iets meer dan 5 minuten van Ganna. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties