Bakelants houdt zijn hart vast voor Evenepoel: "Daardoor kan hij na twee weken thuis zitten"

Bakelants houdt zijn hart vast voor Evenepoel: "Daardoor kan hij na twee weken thuis zitten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel stond volgens Patrick Lefevere nog één tot twee kilo te zwaar in de Dauphiné. Volgens Jan Bakelants schuilt daar echter ook een gevaar in.

Bergop moest Remco Evenepoel enkele keren passen in de Dauphiné. "Remco heeft het nadeel dat je dat bij hem meteen ziet in zijn gezicht. Dat gaat om één kilo, maar bergop speelt dat mee natuurlijk", zei Lefevere bij Het Nieuwsblad. 

In de drie weken tussen de Dauphiné en start van de Tour komende zaterdag heeft Evenepoel dus nog wat gewicht proberen verliezen. Jan Bakelants hoopt vooral dat Evenepoel niet te snel en te veel is afgevallen.

Bakelants ziet valkuil voor Evenepoel

"Ik bekritiseer niet graag renners op hun gewicht. Ook Remco Evenepoel niet, omdat ik weet dat hij niets aan het toeval overlaat. Maar de vaststelling was wel dat het nog wat scherper kon", zegt hij bij Wuyts & Vlaeminck. 

"De realiteit is ook dat er tussen de Dauphiné en de start van de Tour maar drie weken zitten. Om dan nog twee kilogram af te vallen, dan neem je toch veel risico wat je immuniteit betreft."

"Dan liever één kilogram op een veilige manier, dan de perfectie na te streven en na twee weken thuis te zitten met een infectie. Dat kan wel een valkuil zijn voor Evenepoel", stelde Bakelants nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties