Ex-Belgisch kampioen verwacht op één moment echt problemen voor Arnaud De Lie in de Tour

Ex-Belgisch kampioen verwacht op één moment echt problemen voor Arnaud De Lie in de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Belgische driekleur mag Arnaud De Lie beginnen aan zijn eerste Tour de France. Kan de trui De Lie een boost geven om ook een rit te winnen?

Met een machtige sprint won Arnaud De Lie zondag het Belgisch kampioenschap. Hij klopte topsprinters zoals Jasper Philipsen, Jordi Meeus en Tim Merlier. Mag hij ook dromen in de Tour van een zege? 

Volgens ex-Belgisch kampioen Frank Hoste zal de Belgische trui een geschenk zijn voor De Lie. "Iedereen kent die trui en de toeschouwers blijven juichen, zelfs als je 10 minuten achter het peloton rijdt in een bergrit. Die trui is een magneet", zegt hij bij Sporza. 

"Maar in een sprint is het een ander verhaal. Andere sprinters gaan niet uit de weg en je moet het vooral zelf doen", stelt Hoste nog. Al zal zijn ploeg hem daarbij ook helpen, stelt Hoste. Door die Belgische trui. 

Probleem voor De Lie in de massasprints

Volgens Hoste heeft De Lie nu bewezen dat hij de topsprinters kan verslaan in een sprint. Hoste denkt dan ook dat de Belgische trui de ploeg een boost zal geven. "Zij kunnen hem nu met 100% vertrouwen naar de finish brengen", zegt Hoste. 

De Lie klopte dan wel de topsprinters op het BK, maar toch vindt Hoste de Tour nog een ander verhaal. Omdat daar echte massasprints zijn, een probleem voor De Lie. "Want als het te hectisch wordt, komt De Lie er niet uit. Hij heeft altijd wel iets voor dan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties