Van der Poel en Philipsen speerpunten in de Tour, Alpecin-Deceuninck haalt ook opgelucht adem

Van der Poel en Philipsen speerpunten in de Tour, Alpecin-Deceuninck haalt ook opgelucht adem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck heeft zijn ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt. Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel zijn opnieuw de speerpunten.

Het doel van Alpecin-Deceuninck in de komende Tour de France is duidelijk: ritten winnen. Met Jasper Philipsen en wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft het daarvoor twee absolute toppers.

Philipsen won vorig jaar vier ritten en de groene trui in de Tour dankzij verbluffende lead-outs van Mathieu van der Poel. De wereldkampioen heeft dit jaar echter ook zijn zinnen gezet op een eigen etappezege in de Tour. 

Jonas Rickaert fit, drie debutanten 

Naast Philipsen en Van der Poel neemt Alpecin-Deceuninck ook Gianni Vermeersch, Silvan Dillier, Robbe Ghys, Søren Kragh Andersen, Axel Laurance en Jonas Rickaert mee naar de Tour. 

Over Jonas Rickaert was er zondag nog grote bezorgdheid toen hij na een val naar zijn pols greep. Er werden echter geen breuken vastgesteld en Rickaert mag zich dus opmaken voor zijn derde Tour de France. 

Met Robbe Ghys, Gianni Vermeersch en Axel Laurance debuteren er ook drie renners in de Tour. Die laatste twee kunnen samen met Kragh Andersen in een vlucht ook voor eigen succes gaan. Veel paarden om op te wedden dus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties