Zeeman doet de wenkbrauwen fronsen: "Hij is de beste renner na Pogacar en Van der Poel"

Zeeman doet de wenkbrauwen fronsen: "Hij is de beste renner na Pogacar en Van der Poel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike deelde dit jaar al stevig in de klappen. De Nederlandse ploeg trekt wel met een sterke ploeg, en misschien wel een stevige verrassing naar de Tour.

Met Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Sepp Kuss, Matteo Jorgenson, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Jan Tratnik en Wilco Kelderman trekt Visma-Lease a Bike met een bijzonder sterk achttal naar de Tour. 

Toch zijn er nog altijd veel vragen over de vorm van Wout van Aert en Jonas Vingegaard. Kan Vingegaard drie weken lang de strijd aangaan met Pogacar en voor de derde keer op rij de Tour winnen? 

Krijgt Jorgenson eigen kans in de Tour?

Als dat niet het geval is, heeft Visma-Lease a Bike nog een andere pion achter de hand: Matteo Jorgenson. De Amerikaan won dit jaar Parijs-Nice en werd onlangs nog tweede in de Dauphiné. 

"Op het moment dat blijkt dat Jonas te ver weg staat om mee te doen voor het geel, dan kan dat ook deuren openen voor Matteo. Om broodnodige ervaring op te doen in het klassement", zegt Merijn Zeeman bij Wielerflits. 

"Ik denk dat hij na Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel op dit moment de beste renner ter wereld is", doet Zeeman toch wel de wenkbrauwen fronsen. Maar Jorgensen zelf trekt vooral naar de Tour om Vingegaard te helpen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties