🎥 De Belgen grijpen er alweer naast in de Tour: groene trui Biniam Girmay pakt zijn tweede ritzege

🎥 De Belgen grijpen er alweer naast in de Tour: groene trui Biniam Girmay pakt zijn tweede ritzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Eritreeër Biniam Girmay heeft zijn tweede etappe gewonnen in de Tour de France. Hij klopte Jasper Philipsen en doet een uitstekende zaak voor de groene trui.

Daags na de tijdrit stond er een heuveletappe in de Tour de France. De renners moesten daarbij wel de regen trotseren in een etappe van 183 kilometer. Onderweg drie beklimmingen van vierde categorie en twee van derde categorie. 

De Noorse en onvermoeibare bollentrui Abrahamsen kreeg het gezelschap van EF-ploegmaats Bissegger en Powless in de vlucht van de dag. De twee hielden echter plots de benen stil en lieten zich uitzakken naar het peloton. 

Enkele renners probeerden nog aan te vallen, maar niemand raakte nog bij Abrahamsen. De Noor kreeg een bonus van zes minuten, in het peloton zetten Lotto Dstny en Cofidis zich op kop voor hun sprinters De Lie en Coquard. 

Girmay troeft Philipsen en De Lie af

Abrahamsen reed uiteindelijk zo'n 130 kilometer alleen op kop, maar op 15 kilometer van de streep werd hij gegrepen. In Colombey-les-Deux-Eglises, het dorp van de Franse ex-president De Gaulle, werd er bergop gesprint. 

Van Aert zette zich enkele keren op kop van het peloton en deed niet mee. Jasper Philipsen kwam er goed uit en leek op weg naar de ritzege, maar Biniam Girmay stak hem in de laatste meters nog voorbije. Arnaud De Lie werd derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties