Over en out voor de groene trui? Jasper Philipsen klaar en duidelijk na nieuwe tweede plaats

Over en out voor de groene trui? Jasper Philipsen klaar en duidelijk na nieuwe tweede plaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw net niet voor Jasper Philipsen in de Tour. Hij sprintte moest opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats.

Vorig jaar boekte Jasper Philipsen zege na zege in de Tour, maar dit jaar wil het maar niet lukken. Hij sprintte al drie keer naar de tweede plaats (maar werd één keer gedeclasseerd) en kon dus niet winnen. 

Donderdag uitte Philipsen nog stevig zijn frustraties, deze keer hield hij die onder controle. "Het gaat wel", zei hij bij Sporza. "Het valt nu gewoon een beetje de verkeerde kant op terwijl het vorig jaar de juiste kant opging."

Vorm Philipsen en groene trui

Philipsen voelde zich niet geweldig tijdens de rit, maar sprintte wel mee. Hij kwam dus opnieuw heel dichtbij, maar Philipsen kwam dus opnieuw tekort. Is hij dan minder dan vorig jaar, toen Philipsen vier ritten won?

"Ik denk niet dat ik veel minder ben. Anders word je niet 3 keer tweede. Ik zit wel op niveau, maar het moet gewoon eens draaien." Als hij één keer kan winnen, denkt Philipsen dat de trein wel vertrokken zal zijn. 

Ook de groene trui is nu veraf. Philipsen telt 88 punten achterstand op Girmay. "Er komen nog kansen en er zijn nog veel punten te verdienen. Girmay rijdt heel goed, maar er kan altijd iets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties