Verontrustend? Philippe Gilbert stelde iets opvallend vast bij Jonas Vingegaard

Verontrustend? Philippe Gilbert stelde iets opvallend vast bij Jonas Vingegaard
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour is toe aan zijn eerste rustdag en dus is het tijd voor de eerste conclusies. Philippe Gilbert verwacht nog een geweldige strijd, maar zag ook iets bij Vingegaard.

Voor de Tour waren Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic de vier grote favorieten voor de gele trui en het podium. Na de eerste week van de Tour lossen ze die verwachtingen in. 

Pogacar staat in het geel met 33 seconden voorsprong op Evenpoel, Vingegaard volgt op 1'15" en Roglic moet al 1'36" goedmaken op zijn landgenoot. Philippe Gilbert, tegenwoordig analist bij Eurosport, maakte zijn balans op.  

Gilbert verwacht vierstrijd in de Tour

Hij vond Tadej Pogacar en Remco Evenepoel "uitstekend", terwijl hij nog wel een remonte verwacht van Primoz Roglic. "En wat Jonas Vingegaard betreft: ik vind hem heel, heel goed", zegt Gilbert op X. 

Toch viel er Gilbert ook iets op bij Vingegaard. "Ik merkte dat zijn linkerknie naar binnen stond, vooral tijdens de tijdrit. Zou dat nog een gevolg kunnen van zijn zware val? Heeft hij last van zijn spieren?" stelt Gilbert. 

Hoe dan ook verwacht Gilbert nog veel van de twaalf etappes die nog te rijden zijn in de Tour de France. "Wat er ook gebeurt, het trio Tadej, Remco, Jonas met Primoz als scherprechter is fantastisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties