Zorgen om koortsblaas bij Remco Evenepoel? Zijn trainer antwoordt kordaat

Zorgen om koortsblaas bij Remco Evenepoel? Zijn trainer antwoordt kordaat
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft een goede zaak gedaan in zijn strijd voor het podium in de Tour. Jonas Vingegaard bedreigt wel zijn tweede plaats.

Op de derde laatste klim versnelde Tadej Pogacar stevig, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic probeerden hem te volgen. Remco Evenepoel koos net als op de Galibier voor zijn eigen tempo. 

Hij verloor uiteindelijk wel maar 25 seconden op Vingegaard en Pogacar. Evenepoel staat nu op 1'06 van Pogacar, hij heeft nog acht seconden voorsprong op Vingegaard. De voorsprong op Roglic is nu 1 minuut en elf seconden.

Wat met koortsblaas bij Evenepoel?

"Remco heeft altijd goed zijn eigen tempo kunnen aanhouden. Op het einde kon hij zelfs wat tijd terugnemen", zei zijn trainer Koen Pelgrim achteraf bij Sporza. "Ik denk dat dit de waardeverhoudingen in de Tour zijn."

"Op de Galibier waren die twee (Pogacar en Vingegaard, nvdr.) ook al de beste. Zij zijn buiten categorie. Dat was vorig jaar ook al zo", ging Pelgrim verder. Volgens de Nederlander doet Evenepoel ook dan ook mee voor het podium. 

Bij Evenepoel werd er ook een koortsblaas opgemerkt, is hij ziek aan het worden? "Helemaal niet", reageerde Pelgrim kordaat. "Als je ziek aan het worden bent, dan rij je niet zoals vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties