Wielrennen

Nederlandse commentatrice van Eurosport stopt voorlopig met sociale media na bedreiging

Nederlandse commentatrice van Eurosport stopt voorlopig met sociale media na bedreiging

Op sociale media was er zaterdag heel wat te doen over de Italiaanse koersen die, mét commercials, tegenwoordig op Eurosport worden uitgezonden. Maar er was ook zelfs een dreigement aan het adres van José Been.

José Been is een Nederlandse commentatrice van Eurosport die heel actief is op sociale media. Maar die sociale media keert ze voorlopig de rug toe nadat ze een bedreiging heeft gekregen. Voetnoot: het was niet Been, maar haar Belgische collega Jeroen Vanbelleghem die zaterdag voor commentaar zorgde bij de Strade Bianche.

'Grens bereikt'

"Na de afgelopen dagen en weken veelvuldig als schietschijf voor Eurosport te hebben gediend op de verschillende sociale media en het ontvangen van vele persoonlijke beledigingen, was de grens vandaag bereikt met een heftig dreigement aan mijn adres", aldus Been op Twitter.

"Men zou "mij wel even komen opzoeken in Hilversum". Er zijn grenzen aan wat je op sociale media zegt. Dit is duidelijk de grens. Daarom trek ik mij voorlopig terug van de sociale media. De grens is na dit dreigement bereikt", klinkt het.

Maar er waren ook heel wat mensen die Been steunden...

Reacties 11 reacties

Gerelateerd nieuws