Geen zorgen voor Gouden Greg: "Denk dat hij binnen twee weken al opnieuw op de fiets zal kunnen trainen"

Redactie
| 1 reacties
Geen zorgen voor Gouden Greg: "Denk dat hij binnen twee weken al opnieuw op de fiets zal kunnen trainen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet werd maandagavond geopereerd aan een breukje in zijn kuitbeen. Volgens zijn kinesitherapeut David Bombeke hoeft de BMC-renner zich geen zorgen te maken en zit hij weldra opnieuw op de fiets.

Bombeke gaf in Het Nieuwsblad alvast wat meer uitleg over de blessure van Van Avermaet. "Het betreft een heel kleine breuk onderaan het ­linkerkuitbeen", zegt David Bombeke. "Bij een niet-topsporter worden zulke blessures niet geopereerd en is het na vier weken vanzelf geheeld."

"Maar Greg is een topsporter en dan is het risico op een verplaatsing of uitbreiding van de breuk bij een zware inspanning groter. Dokter Leenders geldt als een autoriteit op het gebied van enkelbreuken. Hij plaatste een klein plaatje in de linkerenkel van Greg."

Binnen twee weken op de fiets

Zich zorgen maken doet Bombeke dus alvast niet. Van Avermaet zal snel weer op de fiets zitten. "Door de operatie wordt de periode van inactiviteit alleen maar korter. Ik denk dat hij binnen twee weken al opnieuw op de fiets zal kunnen trainen", besluit de kinesist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties