Het verschil tussen Van Aert en van der Poel? "Wout gaat beredeneerder te werk en bij Mathieu is het speelser"

Redactie
| 29 reacties
Het verschil tussen Van Aert en van der Poel? "Wout gaat beredeneerder te werk en bij Mathieu is het speelser"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee crossers steken er bovenuit in het huidige veldritseizoen: Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. De vader van de Nederlander, Adrie van der Poel, vindt zoon Mathieu nog speelser dan de wereldkampioen.

Technisch is er nauwelijks een verschil tussen beide crossers volgens Adrie van der Poel. "Misschien is Mathieu technisch iets beter, maar het verschil is minimaal", opent de Nederlander bij Sporza. "Wout gaat beredeneerder te werk en bij Mathieu is het speelser, het kindse zit er nog in. Daar zit volgens mij het grootste verschil."

Als ze allebei top zijn, dan geven ze elkaar weinig toe - Adrie van der Poel

"Qua mentale sterkte vind ik ze vergelijkbaar. Ze zijn heel zelfkritisch en nooit tevreden. Een groot pluspunt bij Mathieu is dat hij altijd rustig blijft na een ontgoocheling, maar dat kan ik bij Wout niet beoordelen. Als ze allebei top zijn, dan geven ze elkaar weinig toe."

Ook al mag Van Aert dan de regenboogtrui dragen, ze blijven aan elkaar gewaagd. "Wout is nu de wereldkampioen. Maar echte verschillen zijn bijna niet zichtbaar. Er zijn parcoursen die Wout beter liggen en omgekeerd. Wie het minste fouten maakt en geen pech heeft, pakt die dag de zege", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties