Sergeant valt uit de lucht na verklaring Dekker: "Blijkbaar is die vete nog steeds aan de gang"

Redactie
| 8 reacties
Sergeant valt uit de lucht na verklaring Dekker: "Blijkbaar is die vete nog steeds aan de gang"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn boek 'Mijn gevecht' van Thomas Dekker kwam de Nederlandse ex-coureur ook nog eens terug op zijn periode bij Lotto. Hij kreeg naar eigen zeggen geregeld een cortisone-inspuiting van ploegarts Jan Mathieu. Ploegmanager Marc Sergeant heeft nu ook gereageerd.

Sergeant valt uit de lucht na de verklaring van Thomas Dekker. "Ik begrijp die beschuldiging niet. Als het toch gebeurd zou zijn dat een ploegarts op regelmatige basis onrechtmatige cortisone-injecties zou hebben toegediend - wat ik trouwens ernstig betwijfel - dan had de Internationale Wielerbond al heel snel ingegrepen", zegt Sergeant in HNB.

"Bij elk gebruik van cortisonen moet de arts de UCI toestemming vragen. Als het dan heel vaak gebeurd zou zijn, zouden ze al heel snel begrepen hebben dat het zaakje stonk. Ze hebben mij er echter nooit over aangemaand", vervolgt de ploegmanager van Lotto Soudal.

Sergeant zegt dat het hele voorval te wijten is aan een vete tussen auteur Thijs Zonneveld en (voormalig ploegdokter) Jan Mathieu. "In maart 2013 kwam Zonneveld al eens aandraven met een verhaal: Philippe Gilbert zou tijdens zijn passage bij onze ploeg met valse attesten cortisonen hebben gekregen van dokter Mathieu."

Er zijn echter nooit bewijzen gevonden voor die beschuldigingen. "Maar blijkbaar is die vete tussen Zonneveld en Jan Mathieu nog steeds aan de gang", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties