21-jarige Belg in de wolken met overstap naar Katusha: "Stel vast dat Kristoff mij toch wel kende"

Redactie
| 0 reacties
21-jarige Belg in de wolken met overstap naar Katusha: "Stel vast dat Kristoff mij toch wel kende"

De rustpauze in het wielerseizoen lijkt voor de meeste ploegen en renners helemaal voorbij te zijn. Jenthe Biermans, de 21-jarige neoprof die volgend seizoen voor Katusha rijdt, is momenteel op stage in Spanje met zijn ploeg.

Voor de jonge Biermans gaat er een hele nieuwe wereld open. "Ik heb hier net een eerste training met de ploeg achter de rug", zegt de renner in HNB. "Op mijn fiets realiseerde ik mij plots dat ik voortaan in dezelfde ploeg rij als de vedetten die ik tot voor kort alleen op tv zag."

Biermans was de afgelopen seizoenen de beste in de Ronde van Vlaanderen bij de junioren én werd twee keer tweede in Parijs-Roubaix voor beloften. "Ik stel vast dat Kristoff mij toch wel kende. Die tweede plaatsen in Roubaix zijn blijkbaar niet onopgemerkt voorbijgegaan", aldus Biermans.

Van derde naar eerste klasse

Het is een enorm grote stap voor Biermans, van de beloften naar een WorldTour-ploeg. "Van derde klasse naar eerste klasse", vervolgt Biermans, afgelopen seizoen stagiair bij Wanty-Groupe Gobert. "Al zie ik het vooral als een stap van beloften naar profs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties