Belg wat blij met overstap: "Nu rij ik in hetzelfde shirt als Tony Martin en Alexander Kristoff"

Redactie
| 2 reacties
Belg wat blij met overstap: "Nu rij ik in hetzelfde shirt als Tony Martin en Alexander Kristoff"

Volgend seizoen rijden er bij de Russische WorldTour-ploeg twee Belgen in de loondienst. De ene is de jonge Jenthe Biermans, de andere is de 7 jaar oudere Baptiste Planckaert. De 28-jarige renner komt over van Wallonie-Bruxelles.

Planckaert kende al een grillige carrière, maar verbaasde in 2016 vriend en vijand. "Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog zo'n kans zou krijgen", opent de renner. "Dit is once in a lifetime. Vooral omdat ik al 28 ben. Een paar jaar geleden werd ik er op het eerste beste bergje nog los afgereden. Nu rij ik in hetzelfde shirt als Tony Martin en Alexander Kristoff."

Het zag er lang naar uit dat Planckaert nooit de grote stap zou zetten. "Ik had de hoop al opgegeven", bekent Planckaert. "Na 2015 vond ik ­mezelf al WorldTour-waardig. Maar er bleek totaal geen interesse in mij. Dat was echt een ontgoocheling. Ik ging er al van uit dat ik de volgende jaren bij Wallonie-Bruxelles zou moeten blijven. Maar soms kan het snel gaan."

Maar toch kwam Katusha dus aankloppen. "Ik heb toch nog even ­geaarzeld. Maar niet lang. WorldTour, aan de zijde van ­Kristoff: zo'n kans ging ik nooit meer krijgen. Helemaal omdat ik in de wedstrijden zonder Kristoff als spurter ook mijn eigen kans zal mogen gaan", besluit Planckaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties