Boonen en Van Avermaet over Sagan: "Een echte zot" versus "Dat houd je niet vol"

Redactie
| 26 reacties
Boonen en Van Avermaet over Sagan: "Een echte zot" versus "Dat houd je niet vol"

Greg Van Avermaet heeft in 2016 weer enkele leuke duels met wereldkampioen Peter Sagan uitgevochten. De BMC-renner en Tom Boonen hebben ontzag voor de Slovaak, maar die tweede stelt zich ook vragen hoe lang Sagan dat kan volhouden.

Van Avermaet en Sagan klopten elkaar dit seizoen enkele keren. "Sagan kloppen, dat geeft meer waarde aan een zege", opent Greg Van Avermaet. "En ik kán Sagan kloppen. Ik ben niet bang om met hem naar de sprint te gaan. Maar Sagan doet meer mee voor de zege dan ik. In de koersen die hij rijdt, is hij een echte zot."

Volgens Boonen zal dat liedje niet eeuwig blijven duren. "Ook dat zal verminderen. Dat houd je niet vol, elke dag alles geven", aldus Boonen in HLN. "Het is niet alleen dat koersen dat slopend is. Het is ook alle aandacht die ermee gepaard gaat. Op een bepaald moment raak je verzadigd."

"Als sprinter moet je in de Tour tien dagen aan de bak. En die andere elf dagen ben je bang dat je buiten tijd finisht. Zeker als je voor de groene trui meedoet. Ik heb ook de groene trui gewonnen. Ik vind dat een van mijn mooiste prestaties. Maar ik had er ook genoeg mee. Ik ben nog twee of drie keer naar de Tour teruggekeerd, maar altijd tegen mijn goesting", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties