Ook Belgische bondscoach is onder de indruk van Mathieu van der Poel: "Indrukwekkend hoe scherp en hoe lang hij versnelt"

Koen Frans
Koen Frans
| 7 reacties
Ook Belgische bondscoach is onder de indruk van Mathieu van der Poel: "Indrukwekkend hoe scherp en hoe lang hij versnelt"

De voorbije vier crossen was Mathieu van der Poel een klasse sterker dan de verzamelde concurrentie. Sven Nys vergeleek hem eerder deze week met de jonge Peter Sagan. Ook bondscoach Rudy De Bie is onder de indruk.

"Ik wil eerst wel onderstrepen dat ook Wout van Aert nog steeds geweldig bezig is", zegt De Bie aan Wielerkrant. "We moeten zijn tweede plaatsen achter een héél sterke Van der Poel niet dramatiseren. Het seizoen is nog lang en de belangrijkste crossen zijn nog veraf", weet de Belgische bondscoach.

"Maar ik wil natuurlijk niets afdoen van de geweldige prestaties van Mathieu van der Poel. Het is indrukwekkend hoe scherp hij demarreert. En hoe lang hij dat kan volhouden! We zagen het in de Flandriencross nog maar eens. Hij houdt de versnelling zo lang vol om weg te rijden van de rest, niet om zomaar een schifting te maken. Nee, hij wil er vanaf", aldus De Bie.

Veldrijden leeft door tweestrijd

"Of je dat kan vergelijken met andere groten uit het veld? De beste Niels Albert probeerde ook wel eens om héél vroeg in een cross het verschil al te maken, maar vergelijkingen vind ik altijd moeilijk. Die kloppen nooit voor de volle 100%", zegt de Belgische bondscoach.

Het belangrijkste is dat de cross leeft. Iedereen spreekt over het duel Van Aert - Van der Poel. "Ook ik vind dat geweldig, hé. Voor de supporters en de live-uitzendingen is die tweestrijd fantastisch. Ook ik ben een fan van de eeuwige duels, dat geeft extra pigment aan de sport", besluit De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties