Revaliderende Van Avermaet kijkt al uit naar de Ronde van 2017: "Dat wordt speciaal"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Revaliderende Van Avermaet kijkt al uit naar de Ronde van 2017: "Dat wordt speciaal"

Greg Van Avermaet is momenteel nog aan het revalideren van zijn enkelbreukje, maar het herstel verloopt voorspoedig. Woensdag trainde de olympische kampioen een eerste keer op de rollen.

En die trainingsessie verliep uitstekend. "Ik heb vandaag voor het eerst op de rollen gereden en alles verliep prima", aldus Greg Van Avermaet. "Ik heb weinig pijn. Ik ben ook gaan zwemmen, dus dat waren enkele goede oefeningen. Ik denk dat mijn enkel snel zal genezen en hopelijk kan ik volgende week meer doen. We zien wel hoe het loopt."

De Ronde van 2017

Vandaag werd het parcours van de Ronde van Vlaanderen voorgesteld en daar zit de BMC-renner uiteraard al mee in zijn hoofd. "Het is een groot verschil tegenover de voorbije jaren. De koers zal mijn geboortedorp passeren. Dat is nog nooit gebeurd en nu zal ik één van de kanshebbers zijn om te winnen, dat wordt speciaal."

"Ik kijk al uit naar de start en de Muur van Geraardsbergen. Dat is een helling die mij ligt. Het is alvast goed dat ze de laatste 80 kilometer niet veranderd hebben. Ik hou van de finale en we zullen zien hoe die loopt, maar ik denk dat er een mooi parcours is in 2017", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties