Van Avermaet en D'hoore maken favorietenrol waar en winnen Kristallen Fiets

Redactie
| 17 reacties
Van Avermaet en D'hoore maken favorietenrol waar en winnen Kristallen Fiets
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe kan het ook anders? In Knokke is Greg Van Avermaet met zijn derde Kristallen Fiets uit zijn carrière aan de haal gegaan. Zoals verwacht heeft Jolien D'hoore de allereerste Kristallen Fiets voor vrouwen gewonnen.

Het gala van de Kristallen Fiets in het Napoleon Games Casino in Knokke eindigde met de hoofdprijs. En zoals verwacht is het Greg Van Avermaet die met de felbegeerde Kristallen Fiets naar huis mocht. De 31-jarige Waaslander van BMC won met een monsterscore van 858 punten. Nooit was de kloof tussen de winnaar en de achtervolgers zo groot. De tweede plaats gaat naar Wout van Aert met 398 punten, Tim Wellens is derde met 312 stuks.

Ook de topfavoriete bij de dames heeft haar rol helemaal waargemaakt. Jolien D'hoore gaat met de eerste Kristallen Fiets voor vrouwen aan de haal. En daar is ze uiteraard ontzettend blij mee. "We staan niet veel in de spotlights, maar mensen herkennen mij nu en ik krijg veel meer aandacht. Ik zet nu alles op de weg en ik kan ook alles winnen behalve de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik", zei D'hoore in haar speech.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties