Fränk Schleck blikt terug op bewogen carrière: "Met twee broers op het Tour-podium was redelijk uniek"

Redactie
| 1 reacties
Fränk Schleck blikt terug op bewogen carrière: "Met twee broers op het Tour-podium was redelijk uniek"

Fränk Schleck zei deze zomer de wielersport vaarwel. De 36-jarige Luxemburger behaalde vijf jaar geleden nog het podium in de Tour. Schleck praat voor het eerst honderduit over zijn schorsing en het wielerbestaan samen met zijn broertje Andy.

"Dat ik podium zou rijden in de Tour had ik nooit voor mogelijk gehouden", zegt Fränk Schleck in een afscheidsinterview voor WielerRevue. Maar de Tour roept ook slechter herinneringen op bij de oudste Schleck. Een jaar later werd hij eruit gezet na een positieve test op Xipamide.

"Dat was heel zwaar. Zeker omdat ik niets verkeerd had gedaan. Volgens verschillende kranten zou ik gezegd hebben dat iemand me had vergiftigd. Geen idee hoe ze daar bij kwamen. Dat heeft iemand vast verkeerd geïnterpreteerd. In mijn proces hebben we aangetoond dat er sprake was van besmet voedsel. Ik ben dan ook niet veroordeeld voor het gebruik van doping. Dat was voor mij het belangrijkste."

Niet zo slecht na schorsing

Nadien ging het met de carrière van Fränk Schleck bergaf, hoewel hij dat zelf tegenspreekt. "Ik vind niet dat ik na mijn schorsing zo slecht heb gereden als men weleens zegt. Hooguit dat de jaren misschien wat zijn gaan tellen."

Het moment waarop Andy én Fränk samen op het podium stonden van de Tour de France zal hij voor altijd koesteren. "Het zal nog een tijd duren voordat de wereld opnieuw twee broers op dat podium ziet staan. Het klinkt misschien arrogant, maar het was behoorlijk uniek. Het was onze droom en we vochten er hard voor om die uit te laten komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties