Fans van Wout van Aert geven toe: "Wout kan Mathieu op de snelle crossen moeilijk bijhouden"
Koen Frans
Koen Frans
| 12 reacties

Fans van Wout Van Aert geven toe: "Wout kan Mathieu op de snelle crossen moeilijk bijhouden"

Fans van Wout van Aert geven toe: "Wout kan Mathieu op de snelle crossen moeilijk bijhouden"
Foto: © photonews

Eindelijk! Wout van Aert heeft zaterdag in Spa-Francorchamps nog eens uitgepakt. Maar is de wereldkampioen enkel de betere van Mathieu van der Poel op een 'extreme' omloop zoals in Spa en eerder ook op de Koppenberg?

Wout van Aert bleek het voorbije weekend in een zware cross sterker dan Mathieu van der Poel. "Er zit iets in, ja. Wout is beter dan Mathieu in de extemere crossen", zegt Lorenz Vloemans van de fanclub van de wereldkampioen aan Wielerkrant. "Je zag het zaterdag weer: het was een enorm zwaar parcours en Wout maakt er het verschil op de steile loopstroken."

Maar kan Van Aert zijn eeuwige rivaal dan niet meer bijbenen op de 'snellere' crossen? "We moeten toegeven dat Wout op een sneller parcours zonder al te veel hindernissen Mathieu niet kan bijhouden", is Vloemans eerlijk. "De verklaring? Geen idee. Ze hebben allebei toch veel op de weg gereden de voorbije zomer. Dat kan de oorzaak alvast niet zijn."

Zijn de omlopen dan te gemakkelijk voor Van Aert? "Dat zou ik niet durven zeggen. Een veldrit is ten eerste nooit gemakkelijk. Maar het klopt dat zowel Wout als zijn supporters hopen op regen en modder. Hoe vettiger en zwaarder het wordt, des te groter is de kans dat Wout aan het langste eind trekt. Wij kijken alvast uit naar de belangrijke crossen in januari. Hopelijk mét slecht weer", besluit Vloemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties