Belgisch kampioen tijdrijden wil titel volgend jaar verlengen: "En ik mik op podiumplaatsen in tijdritten van WorldTour-koersen"

Redactie
| 1 reacties
Belgisch kampioen tijdrijden wil titel volgend jaar verlengen: "En ik mik op podiumplaatsen in tijdritten van WorldTour-koersen"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts (25) begint aan zijn tweede seizoen bij LottoNL-Jumbo. De Belgische kampioen tijdrijden wil die titel graag verlengen en mikt op podiumplaatsen in de tijdritten van enkele WorldTour-koersen.

"Ik heb het voorbije jaar enorme stappen voorwaarts gezet", zegt Victor Campenaerts op de persvoorstelling van LottoNL-Jumbo. "Ik wil in 2017 bevestigen en opnieuw een sprong voorwaarts maken. Qua resultaten wil ik graag mijn Belgische titel in het tijdrijden verlengen en mik ik op een plek in de top drie in een tijdrit op WorldTour-niveau."

Een Belgische titel in het tijdrijden, een zilveren medaille op het EK tijdrijden in Plumelec en een vijfde stek in de slottijdrit in de Vuelta. Het zijn resultaten waar je mee kan uitpakken als jonge renner. "Er wordt in deze ploeg veel belang gehecht aan het tijdrijden, daar pluk ik ook de vruchten van. Ik wil hier nog verder in groeien", zegt Campenaerts.

Campenaerts kent zijn programma tot aan de zomer in grote lijnen: "Ik start in de Ronde van Valencia, dan de Ruta del Sol, de Ronde van Catalonië, vervolgens drie eendagswedstrijden: Volta Limburg, Scheldeprijs en Brabantse Pijl, daarna de Ronde van Romandië en tot slot de Giro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties