De Gendt nog niet zeker van Tour-deelname: "Als je echt als een slappe vod rondrijdt..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De Gendt nog niet zeker van Tour-deelname: "Als je echt als een slappe vod rondrijdt..."

Het nieuwe wielerseizoen lonkt en dus zijn heel veel renners en ploegen op stage en trainingskampen. Bij Thomas De Gendt verloopt de voorbereiding alvast naar wens. Hij wil volgend seizoen graag opnieuw scoren in de Ronde van Frankrijk.

"De stage is goed verlopen. We hebben redelijk goed weer gehad, dus we hebben onze kilometers kunnen doen", opent De Gendt. "We hebben veel getraind, hebben de nieuwe renners leren kennen, dus de eerste stap naar het komende seizoen is gezet. De komende weken moeten we verder bouwen op de conditie die we nu hebben."

Het eerste doel van De Gendt bevindt zich in Australië. "Ik ga Down Under, dus ik moet met nog meer intensiteit naar die koers toeleven. Maar de echte topvorm wil ik in maart hebben. Maart is altijd een goede maand voor mij. En de Tour is natuurlijk ook een doel", aldus de renner tegenover Wielerkrant.

Tour de France

Ondanks de knappe ritzege op de Ventoux vorig jaar, is De Gendt wel nog niet zeker van deelname aan de Tour. "Ik heb nog niet echt bevestiging gekregen of ik mag gaan. Ik heb gehoord dat er heel veel jongens zijn die willen gaan. Het grootste doel van het jaar is om daar goed te zijn."

"Maar alles hangt natuurlijk af van de conditie die je de maanden ervoor hebt. Als je echt als een slappe vod rondrijdt, dan gaan ze je niet meepakken. Zelfs Greipel niet", weet De Gendt. "Ik denk natuurlijk wel dat ik een stapje voor heb op de meesten, maar het wordt afwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties