Ex-manager van Telenet Fidea over opvolger Sven Nys: "Misschien is de kritiek op hem voor een stukje terecht"

Redactie
| 17 reacties
Ex-manager van Telenet Fidea over opvolger Sven Nys: "Misschien is de kritiek op hem voor een stukje terecht"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het afscheid van Sven Nys als profrenner, maakte Telenet-manager Hans Van Kasteren plaats voor de Kannibaal van Baal als 'baas' van het team. De Nederlander heeft Sven Nys sindsdien op een andere manier leren kennen.

Hans Van Kasteren is de stichter van het Telenet-Fidea crossteam, maar vond het naar eigen zeggen niet moeilijk om zijn 'kindje' door te geven aan Sven Nys. "Ik kan heel goed loslaten. Ik heb ook nog regelmatig contact met de ploeg. Waarom niet? Ze zitten nog altijd in mijn pand. Ik heb mijn bedrijf beneden, hun zitten boven", zegt Van Kasteren in Het Nieuwsblad.

"Als ik in België ben, zie ik Sven Nys elke week. Het gebeurt geregeld dat hij iets komt vragen", aldus de ex-manager van Telenet. "Maandag nog heeft hij een koffietje voor mij uitgeschonken. Wie had ooit gedacht dat dát nog zou gebeuren? Maar ik heb Sven de voorbije maanden anders leren kennen. Echt een aardige, toffe jongen. Heel relaxed."

Kritiek op Sven

Sven Nys wordt in zijn eerste jaar als algemeen manager niet gespaard van kritiek. "Typisch Belgisch", vindt Van Kasteren. "Als er nog maar iets verandert, krijg je meteen kritiek. Misschien dat de kritiek op Sven voor een stukje terecht is, maar om er nu zo zwaar aan te tillen? Nu, voor mij is het ook wel prettig: de mensen zien nu het verschil met vroeger. Blijkbaar deed die Hans van Kasteren het nog niet zo slecht. Ik heb al veel mails gekregen. O Hans, kom terug. Zowel van publiek als van renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties