Jurgen Van den Broeck is geen kopman meer, maar voelt zich goed in nieuwe rol bij Lotto-Jumbo: "Ik heb de switch gemaakt"

Redactie
| 0 reacties
Jurgen Van den Broeck is geen kopman meer, maar voelt zich goed in nieuwe rol bij Lotto-Jumbo: "Ik heb de switch gemaakt"

De komende twee seizoenen rijdt Jurgen Van den Broeck voor Lotto-Jumbo. Hij verlaat Katusha en zal bij de Nederlandse wielerformatie vooral in dienst van kopman Steven Kruiswijk fietsen.

"Ik wil geen kopman meer zijn", zei de 33-jarige Van den Broeck op de persvoorstelling van Lotto-Jumbo. "Ik heb de switch gemaakt, hier ben ik de helper van Steven Kruijswijk, ik wil met hem die roze trui halen."

Van den Broeck wordt dus in de eerste plaats de meesterknecht van Steven Kruijswijk. "Dat was voor mij de voorwaarde om naar hier te komen", verrast hij. "Ik heb zelf gezegd dat ik niet meer voor eigen succes wil gaan, ik wil alleen nog helpen. Alle stress die bij het kopmanschap komt kijken, het hoeft voor mij niet meer. Ik heb dat jaren gedaan en met momenten ging het goed, maar soms ook slecht en ik ben heel vaak afgerekend op die slechte momenten. Ik heb daar gewoon genoeg van. Ik wil liever iemand anders helpen nu, iemand die het kan afmaken, zoals Steven. Ja, ik kan daar voldoening uithalen, ik geloof in hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties