Lotto-Jumbo mikt op etappezeges in de Tour de France met twee Nederlandse speerpunten

Redactie
| 0 reacties
Lotto-Jumbo mikt op etappezeges in de Tour de France met twee Nederlandse speerpunten
Foto: © photonews

Lotto-Jumbo hield vandaag in navolging van zijn Vlaamse evenknie een officiële ploegvoorstelling. Voor het eerst zet de Nederlandse wielerformatie de klassementsambities in de Tour de France opzij. Lotto-Jumbo heeft een rol als 'rittenkaper' in gedachten.

Om zoveel mogelijk ritten te kunnen winnen in de Ronde van Frankrijk, zal een sprinttrein samengesteld worden rond Dylan Groenewegen. Robert Gesink gaat dan weer in de bergen op jacht naar etappezeges.

"We willen attractief koersen en voor etappezeges gaan. Gesink en Groenewegen, bijvoorbeeld, kunnen ritten winnen", zei teammanager Nico Verhoeven op de teampresentatie in Rijswijk.

Gesink en Groenewegen

Gesink is gebrand op een etappezege in de Tour de France met Lotto-Jumbo. "We willen er echt voor gaan. De laatste jaren hebben mijn ogen geopend. De Tour in 2015 en de Vuelta in 2016 geven me het gevoel dat ik nog veel kan betekenen. Ik ga terug naar mijn roots van aanvallend koersen."

Groenewegen wil 'de besten verslaan' in het nieuwe seizoen. "Ik wil volgend jaar weer Nederlands kampioen worden en die in de Tour de France laten zien als ik tegen 's werelds beste sprinters rijd. In de Eneco Tour heb ik laten zien dat ik ze kan verslaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties