Ook Boy van Poppel duikt tijdens de eindejaarsperiode opnieuw het veld in: "Ik wil een uur lang diep gaan"

Redactie
| 4 reacties
Ook Boy van Poppel duikt tijdens de eindejaarsperiode opnieuw het veld in: "Ik wil een uur lang diep gaan"
Foto: © photonews

Boy van Poppel staat morgen aan de start van de Superprestigecross in Diegem. Als het daar goed gaat, zal de 28-jarige renner van Trek nadien ook aan het Nederlands Kampioenschap deelnemen.

Van Poppel is de juniorenwereldkampioen van 2006. De 28-jarige zoon van voormalig wielrenner Jean-Paul van Poppel maakt er sinds vorige winter een traditie van om tussen kerst en nieuwjaar aan enkele crossen deel te nemen. Dat liep niet van een leien dakje, maar Van Poppel heeft deze keer een betere voorbereiding achter de rug.

"Ik ben woensdag naar de groepstraining van de nationale selectie geweest", zegt Boy van Poppel aan WielerFlits. "Geen idee of Lars van der Haar en co daar allemaal volle bak gaan, maar het is leuk om te zien hoe je ervoor staat en je kan qua techniek iets opsteken."

Misschien ook NK rijden

Voorlopig heeft van Poppel alleen nog maar de crossen in Diegem en Loenhout vastgelegd. Daarna zal hij aan de hand van de resultaten zijn verdere programma uitstippelen. "Als ik voel dat het heel zwaar is en ik moeite heb met het herstel, dan moet ik mezelf niet verder forceren. Gaat het goed, dan kan ik aan het NK meedoen."

Enige ambitie koestert van Poppel niet. "Ik wil een uur lang diep gaan, maar verwacht mij bij de grote crossen niet bij de eerste twintig. Als ik net daarachter eindig, ben ik al dik tevreden." Ook Zdenek Stybar maakte eerder deze week al bekend dat hij deze winter opnieuw enkele keren het veld zal induiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties