Ook Kevin Pauwels zoekt in januari nog eens warmere oorden op: "Als voorbereiding op WK nog een weekje naar Mallorca"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Ook Kevin Pauwels zoekt in januari nog eens warmere oorden op: "Als voorbereiding op WK nog een weekje naar Mallorca"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Binnenkort trekken verschillende veldrijders opnieuw naar het warme Spanje. Ze kunnen er voor de zoveelste keer dit seizoen ontsnappen aan de (media-) drukte op het thuisfront en in alle rust toewerken naar de belangrijke kampioenschappen in januari.

Die vele buitenlandse trainingsweken tijdens het overvolle veldritseizoen, het lijkt een recente trend. De ervaren Kevin Pauwels (32) spreekt dat tegen. "Voor zover ik weet, gebeurt het toch al enkele jaren dat veldrijders tijdens het seizoen de batterijen nog eens gaan opladen in warmere oorden", zegt de Marlux-renner aan Wielerkrant.

"Of het van alle tijden is, weet ik niet. Maar vroeger bij Fidea deden we dat ook al met de voltallige ploeg", herinnert Pauwels zich. De Kempenaar vindt een buitenlandse stage nog steeds nuttig. "Je kan er toch andere accenten in je trainingen steken. Zoals af en toe wat langere klimmetjes... Ik vind het zeker nuttig, want ik kom altijd sterker terug van zo'n trainingsweek."

Weekje Mallorca

Kevin Pauwels kneep er dit seizoen al twee keer een kleine midweek tussenuit. Maar hij is binnenkort weer weg. "Na de cross in Rome (op 15/01, red.) vlieg ik rechtstreeks door naar Mallorca. Ik zal me daar dan nog een week voorbereiden op het WK", aldus Pauwels. Het WK veldrijden staat op zondag 29/01 op het programma in het Luxemburgse Bieles.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties