"Ik roep het al acht jaar: ooit wordt Kevin Pauwels Belgisch of wereldkampioen"

Redactie
| 20 reacties
"Ik roep het al acht jaar: ooit wordt Kevin Pauwels Belgisch of wereldkampioen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond is het opnieuw tijd om te crossen met de Superprestige in Diegem. Het veldrijden wordt dit seizoen helemaal gedomineerd door twee crossers, maar Roland Liboton ziet mogelijk verrassende namen voor het BK en WK.

Het verschil is alleszins klein tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. "Veel verschil zit er niet op, ze zijn elkaar waard. Allebei gaan ze altijd en overal tot op het bot", opent Liboton in HLN. "Van der Poel is de meestertechnicus, Van Aert de 'boenker' die een uur lang in het rood kan gaan."

"Áls het al eens níet tot één van die prachtige duels komt, is er meestal wel pech in het spel. Eén vaststelling toch: Wout laat zich in de slotronde net iets te vaak ringeloren", zegt de ex-wereldkampioen. Liboton ziet overigens een andere crosser verrassen op het WK of het BK. Kevin Pauwels, bijvoorbeeld? "Ik roep het al acht jaar: ooit wordt Kevin Belgisch of wereldkampioen."

BK en WK

"De driekleur in Oostende kan. Hij is goed op dreef, het verschil met Van Aert en Van der Poel is niet meer zo groot. Eén slechte dag van Wout en het is prijs. Pauwels kan geweldig hard met een fiets rijden. Zelfs op z'n 32ste nog. Ook een herstelde Van der Haar kan het de 'Grote Twee' nog moeilijk maken. Wie weet pakt Lars wel de regenboogtrui", besluit Liboton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties