Mentor Niels Albert maakt de balans op van seizoen Wout Van Aert: "Alles kan dus nog"

Redactie
| 3 reacties
Mentor Niels Albert maakt de balans op van seizoen Wout Van Aert: "Alles kan dus nog"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We zijn met de eindejaarsperiode in zicht ondertussen over de helft van het veldritseizoen. Ploegleider Niels Albert maakte de balans op van zijn crosser Wout Van Aert én sprak over zijn grote rivaal.

Albert is niet echt ontevreden met het seizoen van Van Aert tot dusver, al had hij natuurlijk op meer overwinningen gehoopt. "Deels wel, deels niet. Er hebben zich geen onverwachte gebeurtenissen - ziekte, blessures - voorgedaan, maar ik steek niet weg dat we graag meer zeges hadden gepakt", opent Albert.

"Anderzijds: Wout leidt in twee klassementen en staat in de Superprestige op drie punten van Mathieu. Alles kan dus nog" aldus de ploegleider in HNB. Mathieu van der Poel kende een verstoorde voorbereiding dankzij de knie-operaties, maar stond er al snel in het begin van het seizoen. Albert is zeker niet verrast daardoor.

Niet verrast door van der Poel

"Mathieu heeft het voordeel dat een cross maar een uur duurt. In de cross kan hij veel compenseren met talent en techniek. Laat hem een paar keer drie uur trainen en hij staat er. Bovendien zijn de parcoursen dit jaar Mathieu-getint: snel en technisch. Aan ons om ook onder deze omstandigheden wedstrijden te winnen", besluit Albert strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties