Wereldkampioen beloften wil niet als figurant naar prof-BK: "Ik mik hoger dan top-tien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Wereldkampioen beloften wil niet als figurant naar prof-BK: "Ik mik hoger dan top-tien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast de strijd voor de overwinning, waarbij Wout Van Aert uiteraard dé te kloppen man is, kijken we ook uit naar de prestatie van Eli Iserbyt. Voor de amper 19-jarige is het zijn eerste BK bij de profs.

Hij moet immers. De reden? Hij verdient teveel om nog bij de beloften aan de start te mogen komen. "Top-tien is goed, maar stiekem hoop ik op meer", aldus Iserbyt in Het Laatste Nieuws. "Ik heb dit seizoen vijf crossen met de profs gereden en zie het wel zitten met die mannen."

Winnen, dat is uitgesloten. "Wout Van Aert is de grote favoriet, maar als ik een goeie dag heb, kan ik misschien mee met het groepje achter hem. Dan doe ik mee voor de plaatsen twee tot acht en zit er misschien iets moois in."

Als ik mijn ploegmaats kan helpen, is mijn BK ook geslaagd

-Eli Iserbyt

Starten doet hij zonder vrees en ook zonder druk. "Ik ben niet bang. Het niveau zal hoog liggen, maar afzien is afzien. Bij de beloften doet het ook pijn. Ik start zonder druk, dat is wel leuk. Want in mijn leeftijdscategorie ben ik altijd de te kloppen man."

Bovendien gaat hij ook het ploegwerk niet uit het oog verliezen. "Het ploegenbelang gaat boven mijn eigen ambities. Als ik mijn ploegmaats in de beginfase kan helpen door een gat dicht te rijden of mijn plaats af te staan, is mijn BK ook geslaagd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties