Bevallige Puck Moonen blijft nuchter: "De nieuwe Marianne Vos word ik niet"

Redactie
| 1 reacties
Bevallige Puck Moonen blijft nuchter: "De nieuwe Marianne Vos word ik niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze is één van de meest opvallende nieuwkomers bij Lotto Soudal, in het vrouwenteam dan toch. De knappe Nederlandse Puck Moonen komt niet uit een typische koersfamilie, maar hoopt nu een blessurevrij seizoen af te werken.

Moonen is de vriendin van beloftenwereldkampioen in het veld Eli Iserbyt. "De nieuwe Marianne Vos word ik niet", klinkt het nuchter. "Die was nu al wereldkampioen. Ik heb nog nooit een seizoen zonder zorgen kunnen afwerken. Vorig jaar was ik de hele winter out. Het jaar voordien had ik klierkoorts."

Bovendien zit het fietsen ook niet in de genen van de Nederlandse. "Ik kom ook niet uit een koersfamilie. Mijn ouders waren aanvankelijk niet geïnteresseerd in het wielrennen. Wel in kunst en paarden. Mijn hele familie zit in de paarden. Zowel fokken als berijden", zegt de renster in HNB. En toch koos Moonen er voor om te gaan koersen.

"Nergens ga je met jezelf zo'n harde strijd aan als op de fiets" - Puck Moonen

"Op de fiets heb je zelf alles in de hand. Op zo'n paard van 1000 kilo heb je dat niet. Ik belandde in de koers via Leontien van Moorsel, die ik leerde kennen op een fietsinitiatie in de zoo van Emmen. Ik werd nadien uitgenodigd voor een lokaal wedstrijdje en won verrassend. Ik heb ook nog gevoetbald, maar nergens ga je met jezelf zo'n harde strijd aan als op de fiets", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties