BEVESTIGD: Mathieu van der Poel is fit genoeg om zondag zijn Nederlandse titel te verdedigen

Koen Frans
Koen Frans
| 24 reacties
BEVESTIGD: Mathieu van der Poel is fit genoeg om zondag zijn Nederlandse titel te verdedigen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel gaat zondag in Sint-Michielsgestel op zoek naar zijn zevende Nederlandse titel op rij. De 21-jarige Van der Poel is naar eigen zeggen hersteld van zijn zware val in Loenhout.

"De nek voelt nog een beetje stijf aan, maar zowel op als naast de fiets ervaar ik eigenlijk geen problemen meer", vertelt Mathieu van der Poel in een officiële persmededeling van Beobank-Corendon. "Ik heb twee dagen moeten rusten en dan kon ik de training weer hervatten. Vandaag ga ik nog een laatste keer langs bij de kinesist."

Zondag mikt Van der Poel resoluut op een zevende titel op rij. "Met minder mag ik niet tevreden zijn", klinkt het. "Het is leuk om Nederlands kampioen te worden. Als het lukt, heb ik toch al een trui op zak. Het parcours zal ik pas zondag voor het eerst zien. Ik weet dat het een snelle omloop is, met veel draaien en keren. Dat moet me liggen", vindt Van der Poel.

De 21-jarige zoon van oud-veldrijder Adrie van der Poel werd de voorbije zes jaar een keer Nederlands kampioen bij de nieuwelingen, twee keer bij de junioren, een keer bij de beloften en de voorbije twee seizoenen bij de elite. Hij kan dit jaar dus zijn zevende opeenvolgende Nederlandse titel pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties