Bij Telenet Fidea hopen ze op het podium: "Veel zal afhangen van sterkte topfavoriete Sanne Cant"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Bij Telenet Fidea hopen ze op het podium: "Veel zal afhangen van sterkte topfavoriete Sanne Cant"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen is Sanne Cant ongetwijfeld één van de topfavorieten bij uitstek voor een 8e Belgische titel. Maar Cant zal ongetwijfeld heel wat concurrentie krijgen van de rensters van Telenet Fidea. Sven Vanthourenhout liet er zijn licht over schijnen.

Volgens Sven Vanthourenhout kan je het parcours in twee delen opsplitsen. "Er is het deel aan de hippodroom en er is de strandpassage", opent de ploegleider op de teamwebsite. "Ik ben hier al twee keer eerder op verkenning geweest, maar nu er ook echt op getraind is, heb ik een nog veel beter beeld."

Geen moddercross

"Als we dit weekend hetzelfde weer krijgen als vandaag dan kan het eerste deel erg glibberig worden", weet Vanthourenhout. "Een moddercross wordt het zeker niet, maar zwaar wordt het wel. Het strandstuk bestaat uit een zandstrook waar doorheen gefietst kan worden, gevolgd door een loopstrook en de passage over de brug."

Bij Telenet Fidea rekenen ze uiteraard op Jolien Verschueren en Ellen Van Loy. "Jolien was wat teleurgesteld omdat de looppassage voor de dames ingekort is. De laatste weken liep het net iets minder voor haar, maar ik hoop dat ze zich zondag kan overtreffen. Het podium moet kunnen. En dat geldt zeker ook voor Ellen Van Loy", klinkt het.

Ik hoop dat Jolien zich zondag kan overtreffen - Sven Vanthourenhout

"Ellen heeft de voorbije weken bewezen over een uitstekend vormpeil te beschikken en gaat zeker aan haar trekken komen op het zware parcours in Oostende. Ik denk dat ze lang zal meestrijden voor de titel. Of het goud wordt? Dat zal ook afhangen van de sterkte van topfavoriete Sanne Cant", weet Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties