Europees kampioen Toon Aerts over de drukke eindejaarsperiode en het aangepaste kerstmenu: "Elk procentje telt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Europees kampioen Toon Aerts over de drukke eindejaarsperiode en het aangepaste kerstmenu: "Elk procentje telt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met het komende BK van zondag in zicht, zit de drukke eindejaarsperiode er op voor de crossers. Eenvoudig is dat zeker niet, met al die wedstrijden tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de feesten wordt ook het menu speciaal aangepast, zo ook bij Toon Aerts.

Aerts heeft de drukke periode goed doorstaan met als kers op de taart de zege op de Balenberg. Maar ook in de crossen daarvoor kwam er heel wat volk opdagen om de veldrijders aan te moedigen. "Er hangt toch wel een speciale sfeer in die periode", aldus Toon Aerts. "Er komt dan nog veel meer volk naar de cross kijken."

"Je hebt altijd een leuke sfeer, dus voor ons is dat een periode om naar uit te kijken", zegt de Europese kampioen bij Wielerkrant. Maar echt genieten van de feesten kunnen de crossers nauwelijks. "Veel feesten en eten zit er dan niet in. Kerstmis is met de familie en vrienden een beetje samenzitten."

"Voor mij stond er op kerstavond en kerstdag pasta op het menu" - Toon Aerts

"Er werden bij ons aparte potjes voor mijn broer en mij gekookt. Elk procentje telt, dus je mag niets aan het toeval overlaten. Heel de familie at van die 'goede gerechten'. Voor mij stond er op kerstavond en kerstdag pasta op het menu. Maar met tegenzin is dat zeker niet. De kinderen hebben mee pasta gegeten, dat zorgde voor de nodige hilariteit aan tafel", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties